Ситуацията в Башкирия след масовите протести остава напрегната, съобщава Новые Известия.Днес

...
Ситуацията в Башкирия след масовите протести остава напрегната, съобщава Новые Известия.Днес
Коментари Харесай

Напрежението в Башкирия продължава

Ситуацията в Башкирия след всеобщите митинги остава напрегната, съобщава Новые Известия.

Днес на минус 10 градуса в Уфа се събраха хора, с цел да поддържат екоактивиста Фел Алсинов, разгласен терорист и екстремист и осъден на 4 години затвор.

Той бе обвинен и наказан, че на протест е споделил думите " черни хора " по адрес на мигрантите от южните съветски републики, работещи в мините в Башкирия.

Привържениците на Алсинов обясниха, че противоречивият израз „ черни хора “, произнесен от него на протест против изсичането на горите, е погрешно преведен от башкирски на съветски език: не се има поради осъждането на мигрантите от южните републики, а понятието „ елементарен човек “.

Въпреки това съдът не одобри обяснението за думите му и отсъди да бъде пратен в колония за 4 години.

Днес служители на реда ревизираха изборно документите и предизвестиха за отговорността за „ противозаконните дейности “.

Руските управляващи настояват, че в митингите в Башкирия има " западен отпечатък ", а водачът на републиката Хабиров също е " външно повлиян ".

Междувременно политолозите показват спомагателните фактори за напрежението като спорове в локалните елити и обществено злощастие на хората заради намаляването на виталния стандарт, както и нагнетяване на напрежение от националистите.

Затова показват е значимо да има цялостен метод за понижаване на напрежението, тъй като единствено със силови способи ще бъде мъчно да се реши казуса.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР